Nu skiljer vi proffsen från amatörerna.

Bli diplomerad influencer och hjälp till att skapa en schysst och professionell bransch. En bransch där drivna entreprenörer och kreatörer kan skapa framgångsrika samarbeten med företag som förstår värdet i att bygga starka relationer och värdebaserade varumärken.

Nu skiljer vi proffsen från amatörerna.

Bli diplomerad influencer och hjälp till att skapa en schysst och professionell bransch. En bransch där drivna entreprenörer och kreatörer kan skapa framgångsrika samarbeten med företag som förstår värdet i att bygga starka relationer och värdebaserade varumärken.

Jag vet vad som gör en bra influencer.

Jag heter Linda Hörnfeldt och har jobbat med influencers, digital marknadsföring och kommunikation i 15 år. Jag är grundare av världens första branschorganisation för influencers, Influencers of Sweden. Jag har även skrivit en av världens första handböcker för influencers under titeln "Yrke: Influencer". 

Varför behövs en diplomering för influencers?

Influencerbranschen är en ung bransch i desperat behov av reglering. När jag startade föregångaren till intresseorganisationen Influencers of Sweden 2014 använde jag ofta uttrycket “vilda västern” i intervjuer för att beskriva läget, och även om branschen blivit mycket bättre sedan dess, så innehåller den fortfarande många oseriösa aktörer av högst tvivelaktiv moral och kvalitet.  

Problemet syns idag på båda sidor av branschen. Annonsköparna vet inte vilka influencers som kan leverera den kvalitet och professionalitet som efterfrågas. Och seriösa influencers får se sig utklassade av konton med köpta följare och företag som skor sig på gratisätarnas girighet.

Det är inte en hållbar situation för den miljardbransch som influencer marketing har blivit och kommer fortsätta att vara.

För att göra något för att bryta status quo har jag tagit fram detta diplomeringsprogram för att kvalitetssäkra influencers. Med detta vill jag göra mitt för att bidra till en schysst och professionell bransch där drivna entreprenörer och kreatörer kan skapa framgångsrika samarbeten med företag som förstår värdet i att bygga starka relationer och värdebaserade varumärken.

Kunskap är makt. Ju mer vi vet, desto mer kan vi ta kontroll över vår business och vår plats i branschen.

Vad ingår i diplomeringen?

Grundkurs i Influencer marketing

Vi går igenom aktörerna i branschens ekosystem och de principer under vilka de agerar.

Sälj & förhandling

Prissättning, pitchande, förhandling och avtal. Allt för att du och din kund ska känna er trygga i er professionella relation.

Etik & juridik

Vi går igenom de lagar man som influencer har att förhålla sig till, regler för annonsmärkning och etiska riktlinjer.

Inlämningsuppgift

I uppgiften får du bland annat skapa en strategi för ditt personliga varumärke, ett mediakit och ett kundcase.

Feedbacksamtal

Efter genomförd uppgift får du ett samtal med mig där jag ger dig feedback på uppgifterna och personlig coaching.

Diplom och emblem

Om du blir godkänd får du ett fysiskt diplom och ett digitalt emblem. 

Redo att bli diplomerad?

Så här går diplomeringen till:

 

STEG 1: Du genomgår Social Brand Lab, alternativt ansöker om att få genomföra diplomeringen utanför utbildningen (ansökan öppnar i september 2020).

STEG 2: Efter avslutad utbildning (eller godkänd ansökan), meddelar du oss, vartefter vi skickar dig tillgång till diplomeringsmaterialet samt en inlämningsuppgift som du ska genomföra. Denna uppgift består av fyra delar.

  1. Social medie-stategi
  2. Mediakit
  3. Arbetsprov på sponsrat inlägg
  4. Pitchvideo

STEG 3: Efter att du genomfört inlämningsuppgiften kontaktar du mig för att boka en tid för feedbacksamtal. Inför samtalet ser jag igenom materialet du skickat in och utifrån det kommer med feedback. 

Om du blir godkänd får du ett fysiskt diplom och ett digitalt emblem. Om du inte blir godkänd ger jag dig feedback kring vad du behöver ändra på för att bli det.

STEG 4: GRATTIS! Du är nu diplomerad influencer - ett kvitto på att du är en professionell profil i framkant av branschen! Diplomet skickas ut fysiskt och du får även ett digitalt emblem.

Diplomeringen är ett bevis på att du:

 

✗  Kan skapa en praktisk strategi för ditt personliga varumärke i sociala medier

 

  Förstår principerna för att skapa engagemang och bygga personligt varumärke i sociala medier

 

✗  Är insatt i de lagar och regler som gäller för influencers vid reklamsamarbeten.

 

✗  Kan genomföra kreativa samarbeten med kunder utifrån sin målgrupps behov och önskemål.

Jag heter Linda Hörnfeldt och jag är din kursledare.

Jag hjälper influencers, soloföretagare och entreprenörer att förstå styrkan i att bygga ett starkt personligt varumärke och riktiga relationer i sociala medier!

Jag är grundare av Influencers of Sweden, Sveriges intresseorganisation för social media influencers, och författare av boken “Yrke: Influencer” (Brombergs). Jag driver också två podcasts, “We Are Influencers” och “Vad fan håller jag på med?!” och föreläser frekvent om influencer marketing och personligt varumärke.

Jag älskar internet och alla de magiska människor jag dagligen får ha kontakt med via det. Jag har bloggat sedan 2001, till en början på engelska och sedan 2005 på den här bloggen, jag tror bestämt att man kan kalla mig “bloggveteran”!

Efter 12 år i Stockholm och i epicentret av influencerbranschen har jag nu flyttat ut på landet utanför Örnsköldsvik där jag bor i ett litet grått hus med min hund Leia och min katt Sixten.

Jag har synts i bland annat Nyhetsmorgon på TV4, Morgonstudion, Svenska Dagbladet, Göteborgsposten, Veckorevyn, Resumé och Dagens Media. Jag är vinnare av bland annat Matbloggsprisets Hedersutmärkelse (2016) och Årets Marknadsföringsbok Hedersutmärkelse (2018).

Min stora passion i livet är att hjälpa människor att komma närmare sin entreprenörsdröm. Detta genom att lära dem om verktygen kring personligt varumärkesbyggande och hur man tar platsen som expert och influencer inom sitt område.

- Linda @lalinda

Get the inside scoop...

Som medlem i Social Brand Lab får du möjligheten att få diplomeringen före någon annan. Officiellt öppnar inte ansökan förrän i höst, så passa på att vara först!